dilluns, de març 05, 2007

MALLA DE DEGRADATS D'ILLUSTRATOR



Amb aquesta pràctica hem aprés a utilitzar l'eina de "Malla de degradat", eina aquesta que dóna l'oportunitat de crear degradats d'una manera molt més detallada que l'eina de degradat convencional. Per realitzar aquesta papallona hem començat amb una imatge en mapa de bits (.tiff) que hem convertit en vectorial mitjançant el calco automático (al post "Primer contacte amb Illustrator" s'explica més detalladament). Una vegada tenim la imatge vectorial podrem començar a utilitzar la malla de degradat.



Per que puguem utilitzar aquesta eina, prèviament tindrem que tenir seleccionat l'objecte al que volem aplicar el degradat, sinó al menú OBJETO no ens deixaran escollir CREAR MALLA DE DEGRADADO.



En aquest submenú haurem d'especificar com volem que Illustrator faci el nostre degradat. Algunes de les opcions són files (nº de files que crearà entre els contorns de l'objecte), columnes (el mateix que les files peró amb columnes), apariencia (plana, al centro o al borde)...
Una vegada hem configurat les nostres opcions de degradat, començarem a aplicar aquest només clicant allà on volem que crei un punt d'ancla, punts aquests on després aplicarem el color que desitjem per crear el degradat.

1 comentari:

Víctor ha dit...

ei pako me gusta mucho tu blog te lo curras mucho tio, si me lo permites he puesto un enlace en el mio. Un saludo