dissabte, de gener 27, 2007

GIF's ANIMATS



Aquesta pràctica mostra la manera de crear GIF's animats amb Image Ready d'Adobe. És molt imporant tenir les imatges separades previament en capes, ja que l'animacío funciona igual que la dels dibuixos animats. Les opcions que dona el programa a l'hora de crear animacions són bastant limitades, encara que sí permet modificar i adaptar ràpidament tot el que està relacionat amb les imatges destinades a la publicació web. Aquest GIF s'ha creat amb totes les presentacions sobre la conferència de la II República que es va portar a terme a l'Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà.

En aquesta imatge podem veure la interface d'Imageready, programa aquest destinat a la gestió d'imatges per a web ja que ens deixa definir les característiques d'aquestes a l'hora de publicar-les. Ens deixa modificar el tamany d'imatge amb diferents opcions com poden el tipus de tramat, el format d'arxiu (.gif,.jpg,...), etc.



Una vegada hem obert l'arxiu amb totes les imatges que volem animar separades en capes, a la pestanya de la finestra ANIMACIÓ, escollirem "Crear cuadrados a partir de capas" per poder introduïr les capes en la barra on després les animarem. Per separar una imatge en capes ho podem fer amb Photoshop.



Per poder crear l'animació ho farem seleccionant les dos capes entre les que volem crear la transició. Una vegada fet aixó clicarem a "Intercala cuadros de animación" i ens apareixerà el seguent quadre on podrem definir les característiques de l'acció que volem realitzar.




Una vegada hem fet aixó, apareixerá a la finestra d'animació totes les transicions que hem creat entre diferents capes, per poder fer un retard entre una transició i un altre, haurem de modificar el segons que apareixen just sota la imatge de la capa.



Una vegada estem segurs que el gif animat ha quedat com desitjàvem anirem a ARCHIVO// GUARDAR OPTIMIZADA... O GUARDAR OPTIMIZADA COMO... per guardar-lo.