dilluns, d’octubre 09, 2006

PARÀGRAFS I JUSTIFICACIONS



Aquesta pràctica ens serveix per poder dominar els PiJ (paràgrafs i justificacions) que utilitza Quark per corregir els errors de composició que es poden donar a l'hora de publicar o escriure un text. Per poder determinar els PiJ hem d'anar a EDICIÓN//PiJ i guardar-los amb les especificacions que volem. Després a Hojas de estilo i de párrafo haurem de especificar el nostre PiJ FORMATOS per poder utilitzar-lo en el nostre document.



Aqui podrem escollir entre PiJ ja creats (els que apareixen en pantalla) o crear de nous (on tindrem que especificar les opcions). Amb ADJUNTAR podrem carregar PiJ que estiguin configurats en altres arxius de Quarkxpress.



A Editar és on podrem configurar els nostres PiJ personals; farem PiJ de diferents amplades per poder deixar la maquetació ben estructurada i sense cap tipus d'error compositiu com poden ser les vidues o particions de paraules incorrectes.



Si no hi cap text seleccionat no s'activaran les opcions de "estilo de párrafo". Per arribar fàcilment a aquesta finestra utilitzarem comando+majúscules+T.